Golvets grövsta bovar
September 13, 2017

Det är helt underbart att stiga upp på morgonen och sätta fötterna på ett väl lagt trägolv. Ådrorna som löper i plankorna eller skiftningarna i färgen. En del beror naturligtvis på vad för ytbehandling du väljer. Det finns flera olika sätt att få riktigt snygga golv. Trägolv som håller i flera år, där dina barn kan växa upp och rasa runt.

Lägga ett bra golv

Vilket golv du väljer kan bero en del på hur det ska användas. Inte alla golv är bara till för att vara snygga. De måste också vara praktiska. Barnen som nämndes tidigare behöver känna sig fria. En del golv är mer känsliga än andra. Då kan det vara bättre med ett snyggt laminatgolv eller något annat som är lätt att underhålla. Om de spiller något eller leksakerna sprids ut så gör det ingenting. Golvet blir inte förstört och repas inte heller.

Likaså brukar det vara bäst med olika sorters golv i köket, hallen och andra ställen som används på ett speciellt sätt. Och det brukar i alla fall bli snyggt med en variation av träslag och mönster i ett hem. Du kanske väljer en liknande stil, men golven behöver inte vara identiska.

Snygga och hållbara golv

Ta hand om ditt golv

Rent allmänt så håller golven bättre när du tar hand om dem. Vare sig det är fråga om ett läckert parkettgolv eller kanske ett laminat så bör du följa instruktionerna för dem. de flesta moderna golv behöver inte skrubbas och sandas som man gjorde förr i tiden. Istället är det vanligt med torrmoppning och kanske lite rengöringsmedel.

Vissa oljebehandlade golv mår allra bäst av att tvättas med såpa. Men det bör helst vara en variant som återfettar golvet. Lackade golv däremot kan det vara bäst att tvätta med en väl urvriden mikrofiberduk. Ha i ett par droppar milt rengöringsmedel, som handdiskmedel, i vattnet. Ett uv-oljat golv kan rengöras med en mopp, gärna med lite allrengöringsmedel.

Snygga golv i hemmet

Ett golv är en viktig del av ett rum. Det ger värme, ljus, stil och mycket mer. De allra flesta väljer sina golv noga, eftersom de kan definiera utrymmet på ett markant sätt. Trä eller kakel, linoleum eller parkett? Urvalet för golv är så stort och varierat att du alltid kan hitta något du tycker om. Hela familjen ska trivas med golvet och det ska också vara relativt lätt att hålla rent. Snygga golv är grunden för hemtrevnad.