Bli golvad med rätt nyans
September 20, 2017

Den trendiga vågar ha golv som inte andra har tänkt tanken att ha i sitt hem. Att ta ut svängarna och prova något djärvt och vågat bland dagens golvtrender är det inte många som lyckas att prova på, visar försäljningsstatistikens tydliga språk.

Rosa och gråa toner

Trendigaste är att måla sitt golv i en rosa sockervadds färg som ger en söt chock till vilket rum som helst. Denna färg har många svårt för, men enligt trend vindarna så är rosa golv något som ska tas på allvar. Ta fram penseln och måla fram det rosa dröm golvet. Andra trender som pockar på din uppmärksamhet är den sobra grå färgen som kommer att ge rummet en trendigt upplyft. Med denna färg på golvet skapar man ett rum som både ger seriösa vibbar och en elegans som inte går att ignorera.Häng med bland golv trender för framtiden
Golvet ska vara i massiv furu och ha en vaxad yta så att den blir resistens emot smuts och fula fläckar. Det ska inte bara se trendigt ut, utan det måste vara funktionellt och lättstädat också. Då infinner sig den rätta mysiga känslan i ditt hem.

 

Historiska golv som aldrig blir omodernt

En trend som vrider tillbaka tiden till 1800-talet, är att ådringar och sprickor faktiskt får förekomma i våra trägolv. Det ska se ruffigt och gärna att dom breda plankorna ligger lite charmigt sneda. Här får perfektionisten genast ångest över att brädorna inte ligger i raka prydliga led, men denna trend är till för människor som älskar historia och som gillar den romantiska bohemiska stilen som inte alltid passar in i dagens samhälle. Men det blir lätt en vilsam retreat för dig som bara vill koppla av i en fåtölj med en god bok och som älskar att höra höstens stormar som rasar utanför. En annan trendig era är från 1920-talet. Det är nämligen golven som entusiaster fullkomligt älskar, och då menar jag vinylgolv som är svartvit rutiga. Denna trend har hållit i sig länge och vi verkar aldrig tröttna på denna klassiker. Golvet finns nu även i andra snygga färgkombinationer så variationerna blir mera att plocka ifrån, för oss konsumenter av golv. Detta golv är för den person som vill ha ett lättstädat hem och där klassikerna får bli dom eviga ögonstenarna. På så sätt behöver man inte följa med i dagens alla trend uppdateringar, utan man kan känna sig totalt trygg i sitt val av stil på sina golv.

Vita golv

För den nervösa som inte vet vilken golvfärg som ska väljas så finns det så klart alltid säkra kort som kommer att spela en viktig roll i ditt hem. Att välja vita golv blir perfekt för dig som vill inreda med färger och vit är en färg som passar till precis allt. Om ditt rum känns mörkt och trångt så kommer vita golv att ge en rymlig atmosfär, där ljuset flyttar tillbaka. Dom vitoljade trägolven passar i alla hem och blir fint även i den lilla sommarstugan. Den vita färgen i trägolv är oftast inte helt vit utan man brukar alltid ha någon slags adderande färgskiftning. De toner som då är vanliga är grå, beige, silver eller blåa färger. Tonerna brukar då delas in i varmt vitt och kalla vita toner. Det kan vara en bra kombination att välja en varm vit färg på golvet och sen ha väggar som också har en liknade varm vit
ton på väggarna.
Trender för köksgolvet kommer fortfarande att snegla åt hur våran dyrkan för dom professionella kockarnas arbetsplats ser ut. Vi vill också ha industrigolv som tål både det ena och andra i vardagslivet. Därför är betong och golvplattor i olika mönster det allra bästa för oss som vill vara kreativa i köket.